Gebouwd op de toekomst!
Je nieuwe woning wordt gasloos. Een zeer groot voordeel van Mijn eigen Wiericke is dat je de kavel koopt inclusief een zogeheten warmtelus, zodat jij je woning op een andere manier kunt verwarmen. Dat scheelt je duizenden euro's! Dankzij de warmtelus kun je een warmtepomp in je woning plaatsen, in plaats van een ouderwetse CV-ketel.
Krijg hulp van specialisten
Misschien ben je er al volop mee bezig. Of misschien heb je nog nooit van een warmtepomp gehoord. Wij brengen je graag in contact met specialisten die je adviseren over duurzaamheid. Zij kunnen je ook alles vertellen over andere duurzaamheidsmaatregelen. Hieronder noemen we er kort een paar.
Hoe werkt het?
Wanneer de kavel aan jou geleverd wordt, zit er een warmtelus in de grond. Dat hoef je zelf niet meer te doen en scheelt je al snel € 7.000,- tot € 10.000,-. Deze lus is honderden meters in de grond geslagen en haalt warmte uit de bodem. Op de warmtelus sluit je zelf een warmtepomp aan - zoals vroeger een CV-ketel op een gasleiding - zodat je woning verwarmd wordt zonder gas. Een warmtepomp werkt het best met vloerverwarming. Dan kun je het in de zomer ook gebruiken om je huis te koelen. Je kunt de warmtepomp ook combineren met andere duurzame maatregelen.
Je wilt het 's winters behaaglijk warm hebben, maar zomers lekker koel. De warmtepomp is een prachtige basis. Met andere maatregelen kun je jouw woning nóg duurzamer maken. Lekker comfortabel, goed voor het klimaat én prettig voor je energierekening!
Isolatie
Als het buiten guur is, wil je dat binnen niet voelen. Isolatie is daarom essentieel. Denk bij je ontwerp goed na over:
Warmte
Om je woning te verwarmen, heb je in ieder geval warm water nodig. Hiervoor kun je kiezen uit:
Energie
In plaats van gas heb je straks meer elektriciteit nodig: in de keuken bijvoorbeeld. Je kunt kiezen uit verschillende maatregelen.
Ventilatie
Ventilatie is essentieel voor een gezond leefklimaat. En het is voordelig, want vochtige lucht opwarmen kost meer energie. Er zijn allerlei manieren om te ventileren:
Je kunt de warme binnenlucht ook hergebruiken om koude lucht van buiten op te warmen: dat kan met een 'warmte-terugwin-installatie'.
Meer informatie?