Wil jij bouwen met hout?

Een huis bouwen volledig van hout is een mooi idee. Wij van Steenvlinder willen je bewust van maken van dit duurzame alternatief. Want het ziet er niet alleen bijzonder uit, het is ook nog eens goed voor de toekomst en heeft vele andere voordelen. Maar er is een grote hoeveelheid informatie en waar begin je? Wij hebben een aantal zaken voor je op een rijtje gezet.

Uitstraling

Bij houtbouw is het mogelijk om het hout in het zicht te laten, bijvoorbeeld de muren of dragende balken van je huis. Zo krijgt je huis een heel andere uitstraling. Een beetje vakantiegevoel, vind je niet?

Voordelen

Bouwen met hout levert een betere akoestiek op in je woning, betere vochthuishouding én het kan warmte goed vasthouden, waardoor je in de winter minder energie kwijt bent aan het warm houden van je huis.

Soorten

Bouwen in hout kan op verschillende manieren. De meest gebruikte zijn houtskeletbouw (HSB), SIP panelen en CLT (Cross Laminated Timber).NIEUW: houtbouw in Mijn Eigen Wiericke

Bij Steenvlinder willen we je graag bewust maken van bouwen hout. Daarom stimuleren we jou graag, maar gaan we zélf ook met hout casco-woningen bouwen. Woningen waar jij aan de binnen- en buitenkant nog allerlei invloed op hebt. Maar de houten basis staat vast. Het beste van beide!Deze architecten werken met hout

MAATworks

GAAGA Architecten


Hier wonen?

Wil jij graag wonen in Mijn eigen Wiericke?

Schrijf je dan in en blijf op de hoogte!

Steenvlinder

Oosteinde 237

2271 EG Voorburg

T      070 444 98 94

E      info@steenvlinder.nl

W     www.steenvlinder.nl